Velkommen til Auditur

Jeg ønsker med denne side at udvide den her hobby jeg har dyrket i over 10 år, og bringe den ind i den digitale sfære. Jeg samler og istandsætter gammelt ”vintage” hifi udstyr – dvs pladespillere, forstærkere og højtalere og alt derimellem.

Min hobby, og derfor det, denne side vil tage sit udgangspunkt i, er de ting jeg leger med, og de overvejelser jeg gør mig.

Det hele startede for 10 år siden, da jeg meldte mig ind på Hifi4all.dk – en dansk hifi-side. Derigennem mødte jeg nogle folk, som inviterede mig hjem til dem, og til lytteaftener – her blev jeg introduceret for specifikt vintage-hifi grej.

Fra disse aftener i det mørke jylland, på diverse lofter, i forskellige lytterum omgivet af pladespillere, rørforstærkere og store horn-højtalere blev den her hobby cementeret.

Nogle år senere, oprettede en gruppe af de gamle Hifi4All brugere deres eget dedikerede vintage-hifi site vintagehifi.dk – og jeg fulgte selvfølgelig med!

I anledningen af vintagehifi.dk’s oprettelse blev der arrangeret et større træf, som siden skulle gentages hvert år – på det første tog 2 personer jeg kender godt, noget helt specielt udstyr med – de samler nemlig begge Marantz af den gamle skole.

Det jeg blev introduceret for her var Marantz rør-grej, JBL L-100 Century højtalere og en Luxman PD-444 med Fidelity Research FR-64 arm og en Ortofon MC-30 pickup.

Da skete der noget med mig: Det lød ikke bare godt, det spillede helt igennem magisk. Der var noget på spil her – en art synergi hvor filosofien omkring hvordan lyd skal være bliver fremhævet og leveret.

Da tog jeg en beslutning: ”Det der, det vil jeg også have”.

Idag ser mine ting ud som billedet ovenfor.

Det består af min Luxman L85V, som er fuldt ud renoveret – den var brændt af i begge kanaler da jeg købte den, og den er derfor bygget med On-semi udgangstransistorer efter servicemanualen og hjælp via Audiokarma.

Min Pladespiller er en Luxman PD-441 – en gammel drøm, jeg ledte længe efter og som står med en SME Series II, Ortofon MC30 Super og en Ortofon T-30 Step-up. Det er den første jeg nogensinde så til salg, og en af måske 3 jeg har set siden, jeg besluttede mig for at jeg ville have sådan en. Jeg ringte til sælgeren uden penge på lommen og fik ham til at love, han ikke ville sælge den før jeg kom forbi 2 uger senere.

Serie II armen har nogle problemer ift Luxman’s design, da VTA ikke kan indstilles korrekt pga fingerskruerne på armen. Dvs – tonearmen kan ikke indstilles korrekt i højden, og det betyder at jeg må indlægge spacere mellem pickup og headshell for at få pickuppen ned på den rigtige højde. Ikke optimalt, men det virker for nu.

Højtalerne er et sæt JBL L100 Century  – mit nu 4. sæt, sat i stand efter alle kunstens regler. Dette sæt var HELT ødelagt, uden diskanter, defekte mellemtoner, basser med smadret ophæng og kabinetter der var overmalede og gennemhullede. Jeg tænkte, kan de mon reddes og blive som nye igen? – det kunne de godt.

Nu står de som næsten nye – huller er lappet, refineret og alle enhederne er de originale (pånær diskanter som er indkøbt til øvelsen selvfølgelig).

Alt i alt spiller det godt – om lidt kommer Marantz sættet på også, men det skal lige have en teknisk gennemgang inden det kommer i reolen for alvor.

6 Comments

 1. Latonyachisa

  This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

  XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any antibot captcha.
  Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
  Yandex, VKontakte, Captcha Com – and over 8400 other types!

  You read this – it means it works! 😉
  Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

  Check YouTube video “XEvil ReCaptcha2”

 2. Latonyachisa

  This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

  XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any antibot CAPTCHA’s.
  Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
  Yandex, VKontakte, Captcha Com – and over 8400 other types!

  You read this – it means it works! 😉
  Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

  Check YouTube video “XEvil ReCaptcha2”

 3. Latonyachisa

  This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

  XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any antibot protection.
  Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
  Yandex, VKontakte, Captcha Com – and over 8400 other types!

  You read this – it means it works! 😉
  Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

  Check YouTube video “XEvil ReCaptcha2”

 4. Latonyachisa

  This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

  XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any antibot captcha.
  Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
  Yandex, VKontakte, Captcha Com – and over 8400 other types!

  You read this – it means it works! 😉
  Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

  Check YouTube video “XEvil ReCaptcha2”

 5. Latonyachisa

  This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

  XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any anti-bot CAPTCHA’s.
  Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
  Yandex, VKontakte, Captcha Com – and over 8400 other types!

  You read this – it means it works! 😉
  Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

  Check YouTube video “XEvil ReCaptcha2”

 6. Latonyachisa

  This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

  XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any anti-bot captcha.
  Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
  Yandex, VKontakte, Captcha Com – and over 8400 other types!

  You read this – it means it works! 😉
  Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

  Check YouTube video “XEvil ReCaptcha2”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *