En spolebåndoptager – Revox PR99 MKII

Jeg købte en Revox PR99 MKII maskine – jeg har savnet at have sådan en siden jeg solgte min sidste tilbage i 2013.

Den har været brugt på en radio, så hovederne var meget slidte og jeg vidste at den ville tænde, men at capstanen ikke kørte og at autolocateren var død – alt i alt en kosmetisk flot, defekt maskine.

Jeg tænkte arbejdsgangen skulle være:

  1. Få styr på hvorfor den ikke virker – er det en sikring eller noget værre? – jeg lavede lidt målinger, og sammen med hjælpen fra brugere på vintagehifi.dk, fik jeg den til at du (det var en sikring, der var gået). Efter sikringen var skiftet skulle den lige testes. Den spiller okay, men larmer når den spoler – den er lidt skæv i den ene NAB kerne. Og så er den lidt ulden i toppen, men det er ikke overraskende med 4-5mm spejl i hovederne.

Her en lille “teaser” – lamperne i VU metre skal også skiftes.

Auditur

2. skift sliddele, rens og smøre – Det er jo vigtigt med sådan en maskine at den bliver rengjort og at de sliddele der er, specielt mekaniske kommer bliver skiftet, skal jeg have håb om at den kommer op og spille igen. Knapper skal også renses og gammelt støv skal fjernes fra alle kroge. Lige nu venter jeg på nye SKF 608-2Z lejer, som skal i spolemotoren, da de gamler er meget slidte.

3. Elektrisk gennemgang og nye hoveder – Dette er jeg så ikke kommet til endnu – eller, hovederne er indkøbt og motorkondensatorer er skiftet – men udskiftningen og kalibreringen må komme på et senere tidspunkt, når motoren og rensningen er blevet færdig.